Sådan gør du
- Opløs gæren i det kolde vand og derefter tilsæt mel.
- Ælt dejen indtil den slipper kanterne på skålen, cirka 10 minutter – brug en røremaskine.
- Tilsæt salt til dejen, og ælt yderligere i 2 min., til dejen er glat og elastisk.
- Hæld dejen over i en olieret skål og lad dejen hæve i 1-2 timer i køleskab, helst natten over, det giver brødet mere smag.
- Fordel lidt hvedemel på bordet og hæld dejen ud herpå. Fold dejen sammen – gerne flere gange således dejen bliver stram.
- Del dejen i 20 lige store stykker og form dejstykkerne til boller.
- Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir.
- Lad bollerne hæve tildækket i 60 minutter et lunt sted.
- Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) på midterste rille i ca. 20 minutter.
- Lad bollerne køle af på en bagerist.