Sådan gør du
Hvid chokoladecreme:
- Udblød husblas i koldt vand, og lun imens fløden til lige under kogepunktet.
- Hæld den varme fløde over den hakkede chokolade og rør rundt til alt chokoladen er smeltet.
- Vrid husblassen fri for vand og tilsæt den til den varme blanding og rør godt rundt.
- Dæk moussen med husholdningsfilm og sæt den på køl i mindst 2-3 timer. Når moussen skal bruges tages den ud og piskes op indtil den bliver luftig.
Semlor:
- Lun mælk op sammen med smør til det er smeltet, og lad det afkøle til fingertemperatur.
- Smuldre gæren i og rør rundt til gæren er opløst.
- Kom æg, sukker og mel i og ælt dejen godt sammen.. Dejen må gerne være lidt klistret, da den skal æltes igennem igen senere.
- Sæt dejen et lunt sted i 45 minutter.
- Sigt mel ud på en bordplade og vip dejen ud. Ælt dejen let sammen igen og del dejen i 15 lige store stykker og tril 15 små boller.
- Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve under et viskestykke i 45 minutter
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Pensel boller med et sammen pisket æg og bag dem i ovnen i ca. 10-12 minutter.
- Tag dem ud og lad dem afkøle helt inden fyldet tilføjes.
- Klip eller skær toppen af bollerne og udhul lidt af bollerne, så der er plads til fyld.
- Kom moussen i en sprøjtepose med tyl.
- Tilføj ca. 1 tsk. marmelade og top med den hvide chokoladecreme. Placer det afskåret stykke på toppen og drys med flormelis.