Sådan gør du
Cookiebund
- Ælt det hele sammen til en ensartet dej.
- Lav 6 lige store kugler og kom dem op i 6 små cylinderforme (5 cm i diameter).
- Bag bundene ved 180ºC varmluft i ca. 12 minutter og lad dem køle af i formene.
Chokoladeganache
- Hak chokoladen fint og kom det op i en skål.
- Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den herefter over chokoladen.
- Rør det forsigtigt sammen. Fordel karamelkugler (eller din foretrukne knas) og finthakkede pistacier på bundene og hæld herefter lige meget chokoladeganache over kagerne.
- Stil dem på køl i mindst 2-3 timer.
Marcipanbånd
- Ælt marcipan med flormelis, glukosesirup og rød pastafarve.
- Skær et bånd, der passer med omkredsen af din kage, og er 5 cm højere end din kage. Befri kagerne fra formene.
- Rul marcipanbåndet om kagen og saml toppen som en gavepose.
- Bind et bånd omkring, så de ligner små julegave/juleposer.
- Pynt til sidst marcipanen med bladguld inden de små julekager serveres.
Et godt tip: Ditte Julie har udviklet fire skønne julekager med masser af smag. Server dem alle som en del af et julekagebord, eller brug de små julekager som dessert til julens begivenheder. De kan fx være super finde som bordkort.