Dag 1
- Hæld vand i en skål og tilsæt Valsemøllen tørgær. Bland posens indhold i.
- Ælt dejen i en røremaskine ved mellemste hastighed i mindst 14 minutter – indtil dejen slipper skålens sider.
- Hæld dejen i en oliesmurt skål, dæk den til med et tætsluttende låg eller film og lad den stå på køkkenbordet i 30-60 min. indtil den viser aktivitet. Fold dejen.
- Lad dejen hæve på køl i 8-24 timer. Tip: Du kan også springe koldhævning over, og lade dejen hæve 2-3 timer ved stuetemperatur.
Dag 2
- Forvarm ovnen til 250°C. Sæt en bageplade (eller endnu bedre: bagesten eller bagestål) ind i ovnen med det samme og lad den varme med
- Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord. Brug f.eks. speltmel til at drysse på bordet.
- Del dejen i ca. 18 lige store stykker med en dejdeler og fordel dejen i smurte små portionsforme og placer dem på bageplader..
- Pensl med olie og drys med salt og krydderier efter smag og behag, dekorer evt. med friskt tomat, løg, ost eller andet.
- Skru ovnen ned til 230°C (varmluft 220°C).
- Bag madbrødene i 18-20 minutter til de er gyldne.
- Gentag processen med den anden plade. Lad bollerne køle af på en rist.