Sådan gør du
Mørdej
- Smuldr hvedemel, flormelis, blødt smør, vaniljesukker, cake factor og salt, til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommen. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
- Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 30 minutter.
- Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter dejen i 2-3 mm tykkelse på et bord, let drysset med mel. Kom mørdejen i nogle små tærteforme.
Kirsebærmazarin
- Ælt rå marcipan, smør, brun farin og kirsebærstøv godt sammen, gerne med hænderne – der må ikke være marcipanklumper. Rør ægget i massen.
- Kom mazarinfyldet op i de ubagte tærter.
- Bag tærterne ved 190 grader varmluft i ca. 15 minutter.
- Lad de små juletærter køle helt af i formene.
Små juletærter
- Kom blåbær i en pose sammen med støv, og ryst så blåbærrene dækkes af støvet. Placer små rosa blåbær på tærterne og drys til sidst med bladguld.
- Nu kan du servere de små juletærter.