Sådan gør du
- Opløs gæren i det lunkne vand, og tilsæt herefter de øvrige ingredienser.
- Ælt dejen godt sammen i røremaskine ved laveste hastighed i ca. 8 minutter og ved mellemste hastighed i ca. 2 minutter, til dejen er glat og slipper kanterne på skålen.
- Lad dejen hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
- Del dejen i 24 lige store stykker, og form dem til boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve under et fugtigt klæde i ca. 2 timer.
- Pensl bollerne med æg eller vand, og bag dem i en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i ca. 10-12 minutter, til de er gyldne.
- Lad bollerne køle af på en bagerist.
Et godt tip: Tilsæt 150 g mørk chokolade sammen med de øvrige ingredienser, og forkæl dig selv og dem du holder af med lækre chokoladeboller.