Fremgangsmåde
- Tag smørret ud af køleskabet, så det kan blive blødt.
- Opløs gæren i vandet og rør speltmel i.
- Rør halvdelen af hvedemelet i, og kom herefter salt i.
- Tilsæt resten af hvedemelet og ælt dejen godt.
- Lad dejen hæve et lunt sted under et fugtigt viskestykke i 40 minutter.
- Slå dejen ned og rul dejen ud til en firkant der måler ca. 30×30 cm.
- Rør det bløde smør med hakket persille og hvidløg.
- Fordel hvidløgssmørret på dejen, men lad en slip være fri.
- Rul dejen sammen og lad den hvile 10 minutter.
- Klip rullen op på langs, og sno de to strenge rundt om hinanden med snitfalden opad. Lad snoningen hvile 10 minutter.
- Pensles med mælk og bages ved 225°C (varmluft 210°C) i20 minutter til brødet er gyldent.
Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.