Sådan gør du
- Kom vand og gær i en skål, og rør til gæren er opløst.
- Tilsæt sukker, hvedemel, 1 æg og salt, og ælt dejen til den er samlet.
- Tilsæt smør, og ælt dejen til den er glat og slipper skålens kanter. Lad dejen hvile tildækket i 15 minutter ved stuetemperatur.
- Rør smør og sukker sammen.
- Form snurrerne ved at vende dejen ud på et let meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel på ca. 45×20 cm.
- Fordel remoncen på dejen, og drys 80 g smarties på den midterste 1/3 af dejen.
- Fold den nederste del af dejen ind over dejen med smarties. Fordel de sidste 40 g smarties på dejen, og fold den øverste 1/3 af dejen ned henover. Du har nu tre lag dej.
- Rul dejen ud til ca. 30×20 cm, og skær dejen ud i 14 stk. 2 cm brede strimler.
- Sno hver dejstrimmel til en snurrer, og fordel dem på to bageplader beklædt med bagepapir.
- Lad snurrerne hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 60 minutter til de er lette og luftige.
- Tænd ovnen på 200°C varmluft.
- Pisk et æg sammen med en gaffel, og pensl snurrerne.
- Bag snurrerne i ca. 10 minutter til de er gyldne.
- Lad snurrerne afkøle på en rist.
Et godt tip: Skal det være nemmere? Så prøv opskriften på nemme og hurtige kanelsnurre som er bagt med Valsemøllen kageblanding.