Sådan gør du
- Hæld kogende vand over de skårne rugkerner og lad dem stå i blød i ca. 20 minutter. Afkøles til ca. 30°C.
- Rør gæren ud i den lune kærnemælk (ca. 30°C).
- Rugkerner og de øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes med en håndmixer (på højeste trin) eller i en køkkenmaskine (på mellemste trin) i mindst 5 minutter.
- Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
- Rør luften ud af dejen, og fyld i en smurt 1,5 l form. . Glat dejen med bagsiden af en våd ske og prik huller med en gaffel på overfladen. Lad rugbrødet efterhæver tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
- Bages på nederste rille i en forvarmet ovn ved 200 °C (varmluft 175 °C) i ca. 60 minutter.