Sommerkage med solbær og flødeskum

Denne lækre sommerkage med solbær og flødeskum er et rigtig godt eksempel på, hvor smukt og enkelt det kan gøres, uden at det ligner en klassisk skærekage.

Kagen er udviklet af Ditte Julie Jensen og passer perfekt til eftermiddagskaffen eller et glas mousserende vin på en dejlig sommerdag. Er du ikke lige så pjattet med solbær, kan du sagtens bruge blåbær, brombær eller dit yndlingsbær.

Se opskrift
sommerkage med solbær

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 time 25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Sommerkage med solbær og flødeskum: 4 ud af 5 baseret på 12 anmeldelser

Opskrift

12 personer

Kage med solbær
200 g blødt smør
220 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L, stuetemperatur
1,5 dl sødmælk
1 spsk citronsaft
300 g Valsemøllen Kage Hvedemel
2 tsk.. bagepulver
100 g hvid chokolade
100 g friske solbær (frosne kan også anvendes, må ikke være tøet op)
1 spsk. Valsemøllen Kage Hvedemel

Bagte solbær med vanilje:
1 god vaniljestang
100 g lyst rørsukker
200 g solbær

Pynt:
2 dl piskefløde
1 tsk frysetørrede solbærstøv
spiselige blomster

Sådan gør du

  1. Pisk smør og sukker hvidt og luftigt.
  2. Tilsæt et æg ad gangen, og pisk grundigt efter hvert æg.
  3. Rør mælken i.
  4. Bland hvedemel og bagepulver, og sigt det ned i dejen.
  5. Tilsæt grofthakket chokolade, og rør dejen godt sammen.
  6. Vend solbær sammen med en spiseske hvedemel og vend det herefter i dejen.
  7. Fordel dejen i en springform (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir på bunden.
  8. Bag kagen ved 175 grader varmluft i ca. 45-50 minutter., til den er gylden, og der ikke længere hænger dej ved, hvis du stikker ned i midten.
  9. Køl kagen helt af, inden den befries fra formen.
  10. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret.
  11. Kom vaniljesukker, sukker og solbær op i et ildfast fad og bag dem ved 160 grader i 30-35 minutter Lad dem køle af.
  12. Pisk fløden til en sprøjtefast flødeskum. Kom flødeskummen op i en sprøjtepose med en glat tylle.
  13. Befri kagen fra formen og placer den på et fad. Smør de bagte solbær ud på kagens top med afstand fra kanten.
  14. Afsæt flødeskumstoppe på kagen langs kanten – evt. to rækker og pynt af med frysetørrede solbærstøv og spiselige blomster.

sommerkagesommerkage solbær

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.