Sådan gør du
- Pisk smør og sukker hvidt og luftigt.
- Tilsæt et æg ad gangen, og pisk grundigt efter hvert æg.
- Rør mælken i.
- Bland hvedemel og bagepulver, og sigt det ned i dejen.
- Tilsæt grofthakket chokolade, og rør dejen godt sammen.
- Vend solbær sammen med en spiseske hvedemel og vend det herefter i dejen.
- Fordel dejen i en springform (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir på bunden.
- Bag kagen ved 175 grader varmluft i ca. 45-50 minutter., til den er gylden, og der ikke længere hænger dej ved, hvis du stikker ned i midten.
- Køl kagen helt af, inden den befries fra formen.
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret.
- Kom vaniljesukker, sukker og solbær op i et ildfast fad og bag dem ved 160 grader i 30-35 minutter Lad dem køle af.
- Pisk fløden til en sprøjtefast flødeskum. Kom flødeskummen op i en sprøjtepose med en glat tylle.
- Befri kagen fra formen og placer den på et fad. Smør de bagte solbær ud på kagens top med afstand fra kanten.
- Afsæt flødeskumstoppe på kagen langs kanten – evt. to rækker og pynt af med frysetørrede solbærstøv og spiselige blomster.