Specier

Specier er en klassisk sprød småkage, der er nem at lave. En klassiker i kagedåsen, når julen banker på!

Når du bager julebag, kan du næsten ikke komme udenom specier. De kræver meget få ingredienser, og opskriften er nem at gå til. De klassiske julesmåkager, har en enkel smag, og er altid gode at have på lager til uventede julegæster. Du kan variere grunddejen med fx pistacie og mørk chokolade, eller lave kakao specier og tilføje kakaopulver til grunddejen. Kun fantasien sætter grænser. Småkagerne er bagt med Kage hvedemel, der gør dem ekstra sprøde.

Se opskrift
Specier

Køkkentid
25 min.

Ventetid
Ca. 2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Specier: 4 ud af 5 baseret på 14 anmeldelser

Opskrift

ca. 60 specier

500 g Valsemøllen Kage hvedemel
200 g flormelis
375 g smør

evt. chokolade, nødder eller andet lækkert

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Ælt mel, flormelis og smør sammen på én gang.
  2. Del dejen i 2 portioner og rul dem ud i stænger á 45 cm.
  3. Læg dem tildækket på frost i mindst 2 timer, eller på køl til næste dag.
  4. Skær stængerne i ensartede tykke skiver, ca. 3 mm. og læg dem på bageplader med bagepapir.
  5. Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 8-10 min., til de er lysebrune i kanten. Husk at kigge til kagerne jævnligt, da ovnens temperatur kan svinge meget.

Et godt tip: Hvis du ønsker at variere de enkle specier lidt, kan du også tilsætte hakket chokolade, hakkede nødder eller kakaopulver til dejen. Der er den nem måde at variere specierne på.

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.