Sådan gør du
Småkager:
- Smuldr hvedemel, flormelis, vaniljesukker og blødt smør til det minder om brødkrummer.
- Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
- Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.
- Tag dejen ud af køleskabet, og ælt dejen kort sammen og udrul herefter dejen på et let drysset mel bord i 2-3 mm tykkelse.
- Udstik småkagerne i forskellige forme alt efter, hvilke udstikkere du har tilrådighed.
- Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 190°C varmluft i 8-10 minutter.
- Så snart de kommer ud af ovnen prikkes et lille hul i hver småkage med en skrap kniv, så en tråd senere kan føres igennem dem.
Glasur:
- Pisk flormelis og æggehvider til en sej og fast glasur.
- Pisk gerne med en elpisker.
- Pynt derefter dine småkager efter ønske.