Studenterbrød – Bageblanding

Studenterbrød kan ses som en luksusudgave af romkugler. Smurt på en sprød mørdejsbund og toppet med sød glasur og frysetørrede hindbær. En skøn kombination, som er svær ikke at elske.

Vi har gjort det endnu nemmere for dig at bage dit eget studenterbrød. Opskriften er nemlig lavet med Valsemøllen Brownie Bageblanding, der gør det let at lave hjemmelavet romkuglemasse. Kagen smager ligesom du kender den, nemlig sødt, blødt og sprødt på samme tid. Bag kagen til studenterne, eller spis den når du drømmer om søde sager. Hvem elsker ikke et godt studenterbrød?

Se opskrift
studenterbrød

Køkkentid
30 min.

Ventetid
60 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Studenterbrød – Bageblanding: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

ca. 10 stk.

Kagefyld:
1 ps. Valsemøllen Brownie 
1,5 dl vand
70 g kokoskrymmel
2 tsk. romessens
1 spsk. Hindbær marmelade

Mørdej:
150g Valsemøllen Kage Hvedemel
50g flormelis
75g koldt smør
1 æg

Glasur:
150g flormelis
1,5 æggehvide
Frysetørret hindbær

Sådan gør du

Kagefyld:

 

  1. Hæld posens indhold i en skål, og tilsæt 1 dl vand.
  2. Rør kagemassen sammen med en ske i ca. 3-4 minutter til den er glat og blank.
  3. Smør kageformen eller beklæd den med bagepapir. Hæld kagedejen op, og fordel dejen jævnt.
  4. Bag ved 175°C (varmluft 155°C) i 25 minutter.
  5. Rør den færdigbagte kage sammen med ca. 0,5 dl vand indtil den samler sig til en ensartet masse. Brug en håndmixer eller en røremaskine.
  6. Lad kagemassen køle helt ned, inden hindbærmarmelade røres i kagemassen

Mørdej:

 

  1. Bland Kage Hvedemel med flormelis
  2. Skær smøren i tern og smuldr det i melet til det ligner fint revet ost
  3. Pisk ægget sammen, og tilsæt det til mørdejen lidt ad gangen, imens dejen æltes sammen
  4. Stil mørdejen på køl, gerne fryseren i 30 min så den lettere kan rulles ud
  5. Rul mørdejen ud til en firkant med en tykkelse på ca. 0,5-1 cm
  6. Bag mørdejsbunden på en bageplade beklædt med bagepapir i ovnen ved 175°C almindelig ovn i ca. 15 min eller til mørdejen er gennembagt og meget let lysebrun i kanterne
  7. Lad mørdejsbunden køle ned

Glasur:

 

  1. Pisk flormelis med æggehvider til det får en cremet konsistens uden klumper
  2. Fordel romkugle massen over mørdejen i et jævnt lag
  3. Fordel glasuren udover romkuglemassen og drys med frysetørret hindbær
  4. Stil gerne dit studenterbrød på køl igen inden den skæres ud i passende kagestykker

Et godt tip: Denne opskrift på studenterbrød er bagt med Valsemøllen Brownie Bageblanding. Hvis du har mod på at bage et mere utraditionelt studenterbrød helt fra bunden, kan du også prøve vores Studenterkage alá studenterbrød. Begge kager passer perfekt til studentergildet eller når du har lyst til lidt sødt.

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.