Sådan gør du
Kagefyld:
- Hæld posens indhold i en skål, og tilsæt 1 dl vand.
- Rør kagemassen sammen med en ske i ca. 3-4 minutter til den er glat og blank.
- Smør kageformen eller beklæd den med bagepapir. Hæld kagedejen op, og fordel dejen jævnt.
- Bag ved 175°C (varmluft 155°C) i 25 minutter.
- Rør den færdigbagte kage sammen med ca. 0,5 dl vand indtil den samler sig til en ensartet masse. Brug en håndmixer eller en røremaskine.
- Lad kagemassen køle helt ned, inden hindbærmarmelade røres i kagemassen
Mørdej:
- Bland Kage Hvedemel med flormelis
- Skær smøren i tern og smuldr det i melet til det ligner fint revet ost
- Pisk ægget sammen, og tilsæt det til mørdejen lidt ad gangen, imens dejen æltes sammen
- Stil mørdejen på køl, gerne fryseren i 30 min så den lettere kan rulles ud
- Rul mørdejen ud til en firkant med en tykkelse på ca. 0,5-1 cm
- Bag mørdejsbunden på en bageplade beklædt med bagepapir i ovnen ved 175°C almindelig ovn i ca. 15 min eller til mørdejen er gennembagt og meget let lysebrun i kanterne
- Lad mørdejsbunden køle ned
Glasur:
- Pisk flormelis med æggehvider til det får en cremet konsistens uden klumper
- Fordel romkugle massen over mørdejen i et jævnt lag
- Fordel glasuren udover romkuglemassen og drys med frysetørret hindbær
- Stil gerne dit studenterbrød på køl igen inden den skæres ud i passende kagestykker
Et godt tip: Denne opskrift på studenterbrød er bagt med Valsemøllen Brownie Bageblanding. Hvis du har mod på at bage et mere utraditionelt studenterbrød helt fra bunden, kan du også prøve vores Studenterkage alá studenterbrød. Begge kager passer perfekt til studentergildet eller når du har lyst til lidt sødt.