Sådan gør du
Bærmousse
- Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter.
- Kom bær, sukker, vanilje og citronskal og -saft i en gryde og kog det op under låg ved middelvarme. Lad det simre i ca. 10 minutter og sigt det gennem en sigte, så du kun har saften tilbage.
- Rør den udblødte husblas ud i saften. Lad det svale.
- Pisk fløde til en letpisket skum og vend det forsigtigt sammen med saften over et par gange.
- Kom moussen op i en rund indsatsform fra By Ditte Julie (18,5 cm i diameter). Kom moussen på frys i minimum 4-5 timer, men også gerne natten over.
Mørdej
- Kom flormelis og mel op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne.
- Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte, så snart dejen er glat og hænger sammen.
- Læg dejen i en pose og kom den på køl i minimum 30 minutter.
Kransekagemazarin
- Ælt marcipan, flormelis og smør sammen og tilsæt æg.
- Hak mandler fint og vend dem i massen.
- Rul mørdejen ud på et bord let drysset med mel i 2 mm tykkelse. Kom mørdejen op i en tærtering (19 cm i diameter).
- Kom kransekage mazarinen op i den ubagte tærte. Glat overfladen og bag tærten ved 190°C varmluft i ca. 20 minutter.
- Lad den køle af i formen og befri den herefter.
Bærmarmelade
- Kom det hele op i en gryde og bring det i kog under låg. Tag derefter låget af og lad det simre ved middelvarme til marmeladen tykner.
- Blend herefter marmeladen så den bliver fin.
- Kom den i et skoldet glas og stil på køl, indtil den skal bruges.
Glaze
- Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter.
- Giv glukosesirup, vanilje, sukker og vand et lille opkog indtil sukkeret er opløst. Tilsæt kondenseret mælk og tag det af varmen. Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen.
- Hak chokoladen, læg den op i en høj kande og hæld den varme væske op til chokoladen dækkes. Blend det sammen med en stavblender. Det er vigtigt, at stavblenderen kommes skråt ned i kanden, så der ikke skabes lufthuller, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden, mens der blendes. Uden at fjerne stavblenderen, tilsættes rød eller blå farve og blend da igen.
- Lad glazen køle ned til ca. 35-37 grader.
Pyntning af studenterkage
- Befri moussen fra indsatsformen og placér den på en rist med noget under, som tager overskydende glaze.
- Hæld glazen over moussen. Placér tærten på et serveringsfad og placér moussen på tærten.
- Lav et chokoladebånd eller et marcipanbånd, der kan pynte rundt om kagen.
Chokoladebånd
- Temperér chokoladen og farv den med rød eller blå farve. Smør den ud i et tyndt lag på et stykke kageplast med en kagespartel. Kageplasten skal svare til kagens omkreds plus 1 cm. Derudover skal højden på kageplasten svare til kagens højde (ca. 2,5 cm). Hvis du tegner på dit kageplast for at måle op, er det vigtigt, at du tegner på den modsatte side af, hvor du kommer chokolade på.
- Når du har smurt chokoladen tyndt ud, fjernes kageplast og chokolade forsigtigt fra det overskydende chokolade, så du kan lave en fin og glat kant på dit chokoladebånd. Lad chokoladen sætte sig en smule og placér båndet langs tærtens kant. Lad chokoladen sætte sig yderligere inden du fjerner kageplasten.
- Fjern forsigtigt kageplasten fra chokoladebåndet og pynt kanten med friske bær og blomster.
Marcipanbånd (alternativ til chokoladebånd ved varmt vejr)
- Hvis vejret er rigtig sommervejr med varme temperaturer kan det være næsten umuligt at temperere chokoladebånd – i stedet anbefaler vi at lave et marcipanbånd til kagen.
- Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup godt sammen og indfarv det med den farve, du ønsker. Pak det ind i husholdningsfilm og læg det på køl ca. en halv time – eller til du skal bruge det.
- Udrul herefter marcipanbåndet i ønsket længde og højde.
Et godt tip: Bager du din studenterkage med bær til en rød studenterfest, laver du den røde bærmousse, rød glaze og rødt chokoladebånd, men er din studenterfest blå, laver du den blå bærmousse, blå glaze og blåt chokoladebånd.
Bagekit til opskriften kan købes på bagetid.dk
(Gen)se live-bagningen med Ditte Julie her
Sådan laver du chokoladebåndet