Sådan gør du
Dag 2
- Hæld vandet i en skål og rør surdejen eller gæren i vandet.
- Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen i 5 – 10 minutter med hænderne eller en røremaskine ved mellemste hastighed.
- Kom dejen over i en skål smurt med olie og lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
- Fold dejen for at stramme den op. Foldningen gentages yderligere 2 gange i løbet af den første time. Herefter skal dejen foldes 2 gange med en halv times interval. Sammenlagt hævetid er 2 ½ time.
- Stil dejen på køl og lad den hæve natten over. Mindst 6 timer og maksimum 12 timer.
Dag 2
- Tag dejen ud af køleskabet. Tænd ovnen på 250°C og lad ovnen blive helt varm. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og skær dejen ud til boller.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir og drys bollerne med lidt mel.
- Bag surdejsbollerne i den forvarmede ovn ved 250°C varmluft i ca. 10-12 minutter til de er godt gyldne.