Surdejsboller med spelt

Elsker du rustikke boller fyldt med god smag og lufthulller? Så prøv disse lækre surdejsboller med spelt. De er nemme at bage, og så smager de fantastisk på morgenbordet.

Hvis du i forvejen er vild med surdejsbrød, er disse surdejsboller med spelt sikkert også noget for dig. De er slet ikke så svære at bage, det sværeste er ventetiden, hvor du glæder dig til friskbagte boller. De rustikke boller er perfekte som morgenmad, eller i madpakken, hvor de giver lidt ekstra smag til din sandwich.

Se opskrift
Surdejsboller

Køkkentid
30 min.

Ventetid
Ca. 16 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Surdejsboller med spelt: 3 ud af 5 baseret på 52 anmeldelser

Opskrift

18 stk.

500 g koldt vand
175 g surdej
1 spsk. sukker (kan udelades, men hjælper surdejen godt i gang)
175 g Valsemøllen Dansk Speltmel Sigtet
500 g Valsemøllen Dansk Hvedemel eller Valsemøllen Øko Hvedemel 
18 g salt
1 bøtte med låg (alternativt skål med folie)
1 spsk. olie til at smøre bøtten med

Sådan gør du

Dag 1:

  1. Kom vand, surdej, speltmel og hvedemel i en skål og rør sammen i tre minutter. Det gøres nemmest på en røremaskine med en dejkrog i. Alternativt dejkroge på håndpiskeren.
  2. Kom saltet ved, og ælt dejen igen, til den er glat, smidig og har samlet sig om dejkrogen.
  3. Kom dejen i en bøtte smurt med olie. Kom låget på, og lad det ligge en smule på klem. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i cirka fire timer, indtil dejen viser god aktivitet med små lufthuller langs siden og et par enkelte luftbobler på toppen.
  4. Stil dejen på køl til dagen efter.

Dag 2:

  1. Tænd ovnen på højeste temperatur ved varmluft med et bagestål, bagesten eller bageplade i ovnen.
  2. Når ovnen er helt varm, vendes dejen ud på bordet og deles/skæres i 18 boller. Pas på ikke at hive for meget i dejen.
  3. Bollerne kommes på bagepapir. Drys bollerne med lidt mel, og før dem ind på det varme element i ovnen. Skru temperaturen ned på 230 grader varmluft. Lad bollerne bage i fem minutter, og skru herefter temperaturen op til 260 grader. Bag bollerne i yderligere 5-8 minutter, til de er godt gyldne.
  4. Afkøl på en rist og nyd surdejsbollerne.

Et godt tip: Har du ikke prøvet at bage med surdej før? Så tag et kig på vores bageskoletip ‘Sådan laver du din egen surdej’ her. Har du ikke en surdej stående? Så prøv en vores mange andre opskrifter på boller.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.