Sådan gør du
- Knækkede hvedekerner og vand koges op – lad kernerne koge til alt vandet er væk.
- Ælt dejen 10 minutter med hænderne eller i en røremaskine (mellemste hastighed).
- Lad dejen hvile i 30 minutter.
- Form dejen til et rundt brød og placer det i en rund meldrysset hævekurv.
- Dæk til med husholdningsfilm og opbevar kurven på køl til dagen efter (ca. 12-18 timer).
- Tag brødet ud af køl og lad det hæve til ønsket størrelse (ca. 3-4 timer).
- Hæld brødet forsigtigt ud af kurven over på bageplade med bagepapir på.
- Bag brødet i 40 minutter i en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C).
Et godt tip: Har du ikke en surdej, kan du erstatte surdejen med 10 g gær og 100 g økologisk kærnemælk. Du kan også selv lave din egen surdej, få opskriften på surdej her. Lær endnu mere om at bage med surdej i vores bageskole. Her har vi samlet alle de bedste tips og tricks man skal kende, når man bager med surdej.