Svampe rugotto

Denne opskrift på en svampe rugotto er en nem og lækker hverdagsmad, der kun tager 30 minutter at lave. Skift de klassiske risottoris ud med rugkerner, og lav en velsmagende og mættende rugotto i stedet. Du får stadig den lækre smag, som du kender fra en risotto, og med sæsonens svampe kan du nemt lave en velsmagende ret, der både kan laves som hverdagsmad eller i weekenden, når gæsterne kommer forbi. Vores opskrift på en svampe rugotto er lavet med Valsemøllen Skårne Rugkerner.

Opskriften er lavet i samarbejde med Maria Charlotte. Find flere inspirerende opskrifter fra Maria Charlotte her. Du kan også finde en masse inspiration på Maria Charlottes hjemmeside.

Se opskrift

Køkkentid
10 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 personer

Svampe rugotto
200 g brune champignon
½ løg
4 kviste timian
15 g smør
200 g Valsemøllen Danske Skårne Rugkerner
25 ml hvidvin
400 ml hønsefond
25 g revet parmesan

Pynt
Parmesan efter behov
1 lille håndfuld bredbladet persille

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Rens champignonerne, og skær dem i mindre stykker.
  2. Snit løg og timian fint.
  3. Steg champignonerne på panden i smør i ca. 1 minut. Kom herefter løg og timian på, og steg yderligere 30 sekunder.
  4. Kom de skårne rugkerner i gryden sammen med hvidvin, og lad hvidvinen fordampe.
  5. Kom hønsefonden i gryden, og lad det hele småsimre i ca. 20 minutter. Riv til sidst parmesanen i.
  6. Anret og top med revet parmesan og finthakket persille.

Et godt tip: Tilføj forskellige svampe i rugottoen, f.eks. kantareller eller portobello svampe, og tilføj mere smag i din ret.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.