Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200°C, varmluft.
- Ælt alle ingredienser sammen til tærtedejen er smidig.
- Smør en aflang tærteform på 20 x 30 cm med smør eller olie. Rul dejen ud så det passer med formen og kom den i fadet.
- Forbag bunden i ca. 8 minutter.
- Knæk bunden af aspargesene og læg til side.
- Pisk æg, creme fraiche, mælk og feta sammen i en skål. Tilsæt basilikum samt salt og peber.
- Hæld fyldet i den forbagte tærteform og læg aspargesene ovenpå.
- Bag tærten i ca. 20-25 minutter.
- Top med frisk basilikum og lidt flagesalt.
Et godt tip: Der er er næsten ingen grænser for, hvad du putte i en tærte som lækkert fyld, så det er også en god måde at få tømt grøntsagsskuffen i køleskabet. Prøv f.eks. denne grovtærte med løg, kartofler, porrer eller broccoli.