Tærter med lime, timian og saltet marengs

Disse små tærter med lime, timianmazarin og saltet marengs vil begejstre alle!

Forkæl dig selv og dine gæster med disse små skønne tærter med lime, timianmazarin og saltet marengs. Det syrlige fra limecurd og den cremede mazarin er en perfekt kombination forenet i en sprød tærtedej.

Se opskrift
tærter med lime

Køkkentid
1 t.

Ventetid
1 t og 40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Tærter med lime, timian og saltet marengs: 4 ud af 5 baseret på 44 anmeldelser

Opskrift

5 små tærter

Mørdej
150 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
60 g flormelis
75 g smør, blødt
1 økologisk lime, skal heraf
2 æggeblommer

Timianmazarin
1 stor håndfuld frisk timian
70 g ren, rå marcipan
70 g smør, blødt
70 g lyst rørsukker
1 stort æg
1 nip salt

Limecurd
1,5 blad husblas
6-8 økologiske lime, saften (ca. 1,25 dl)
80 g lyst rørsukker
1 stort æg
30 g koldt smør

Saltet marengs
150 g past. æggehvider
150 g hvidt sukker
1/2 tsk. havsalt

I øvrigt
frisk timian
frisk limeskal

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Mørdej

  1. Smuldr hvedemel, flormelis, blødt smør og limeskal til det minder om brødkrummer.
  2. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne.
  3. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.

Timianmazarin

  1. Pluk alle timianblade og snit dem fint.
  2. Ælt timian, rå marcipan, smør og sukker godt sammen – gerne med hænderne. Der må ikke være marcipanklumper i.
  3. Rør ægget i massen sammen med salt og rør indtil massen er homogen.
  4. Kom mazarinfyldet op i den ubagte tærte.
  5. Bag tærten ved 210°C (varmluft 190°C) i ca. 20 minutter.
  6. Lad tærten køle helt af i formen.

Limecurd

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Kom limesaft, revet limeskal fra en enkelt lime og halvdelen af sukkeret op i en gryde, og bring det i kog.
  3. Pisk resten af sukkeret og ægget sammen til en luftig æggesnaps.
  4. Kom den varme limelage op i æggemassen, og rør sammen.
  5. Kom det tilbage i gryden, og varm det forsigtigt op under konstant piskning ved medium varme, til det tykner.
  6. Tilsæt den udblødte og afdryppede husblas og bagefter det kolde smør, og rør det ud i massen.
  7. Stil limecurden på køl og lad den køle helt ned.

Saltet marengs

  1. Smelt sukker og æggehvider over et vandbad til sukkeret er opløst.
  2. Hæld massen op i en røremaskine og pisk nu massen til en sej marengs – massen skal være helt kold.
  3. Tilsæt salt, og pisk massen glat og lækker.
  4. Hæld marengsen på sprøjtepose med en stor tylle.

Samling

  1. Smør ca. 2-3 tsk. limecurd på hver tærte.
  2. Top med et låg af saltet marengs, som du sprøjter ud ved at holde sprøjteposen med marengs lodret over tærten og holde et jævnt tryk.
  3. Lidt ligesom når du skal sprøjte flødeboller – hold blot sprøjteposen nede hele tiden (istedet for at bevæge dig opad).
  4. Pynt til sidst med lidt friske timiangrene og limeskal.

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.