Sådan gør du
Talkage
- Hæld de tre poser med kageblanding i en skål, og tilsæt vand, olie og æg. Rør kagemassen sammen med en grydeske i 2-3 minutter, til den er glat og blank.
- Beklæd bradepanden med bagepapir. Fordel dejen i bradepanden, og glat overfladen.
- Tænd ovnen på 180°C ved over-/undervarme. Bag kagen i ovnen i ca. 25-30 minutter, til den er gennembagt. Afkøl kagen helt.
Baileycreme
- Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
- Hak mørk og mælkechokolade fint, og hæld det i en skål.
- Kom fløde og bailey i en gryde og opvarm kogepunktet. Rør den varme flødeblanding over chokoladen i en tynd stråle, og rør med cirkelbevægelser i skålen, til chokolade og fløde smelter sammen til en ensartet masse. Vrid husblas fri for vand, og rør den ud i den varme chokoladefløde, til den er opløst.
- Hæld cremen i en skål, dæk med husholdningsfilm, og sæt den på køl i mindst 6 timer, til den er helt kold (gerne til dagen efter).
Udskæring
- Del kagen i to dele, så det passer med to talskabeloner, og tag dem ud af bradepanden.
- Udstik kagerne ved hjælp af en tal-skabelon. Den ene kage som et 2 tal, og den anden kage som et 5 tal, så kagerne danner tallet 25. Eller download skabeloner til de tal eller bogstaver du har brug for til din kage. Download dem her.
Servering og pynt
- Læg talkagerne over på et serveringsfad eller et stort bræt.
- Tag den kolde baileycreme ud fra køl, og pisk den luftig med en elpisker. Hæld cremen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt den ud i små toppe på begge talkager, så hele overfladen er dækket.
- Pynt kagerne med friske brombær, blåbær og forskelligt chokoladeslik (f.eks. orangegrene, Maltesers og Dumle-karameller), og drys til sidst med lidt spiseligt guldstøv.
Et godt tip: Skal du lave en mere børnevenlig creme uden alkohol så kan du lave en nutella-smørcreme. Se opskriften her.