Sådan gør du
- Bland hvedemel, salt, bagepulver og olivenolie i en skål. Rør det sammen og tilsæt kogende vand, lidt efter lidt, og ælt dejen til den er ensartet og ikke hænger fast på fingrene.
- Form dejen til 10 lige store kugler á ca. 68-70 gram. Kom et klæde over og lad dem hvile i 5 minutter.
- Rul hver kugle flad på et lettere meldrysset bord med en diameter på ca. 25 cm. Hver tortilla skal rulles så tynd, som det er muligt. Dejen er meget elastisk, så den kan godt tåle at blive trukket i.
- Varm en pande op til den er rygende. Kom hver tortilla på panden og bag dem ca. 20 sekunder på hver side – hvis de får for meget varme, kan de blive hårde og sprøde. Det er vigtigt, at de bliver bløde, så de kan rulles omkring fyld.
- Hold dine tortillas bløde og lune i et viskestykke, til alle er færdigbagte.
Et godt tip: Hvis du ønsker at få nogle grovere tortillas med fuldkorn, kan du erstatte 50 g hvedemel med fx grahamsmel, hvid hvede eller speltmel.