Tyrkiske æg på fladbrød

Bag hjemmelavet fladbrød, og server med tyrkiske æg. Fladbrødene bliver serveret med græsk yoghurt, pesto, sumakløg, oksespegepølse fra Hanegal og tyrkiske inspirererede spejlæg. Sumakløg er rødløg vendt med persille, mynte, citronsaft, olivenolie og sumak. Sumak er et mellemøstligt krydderi og kan fås i diverse supermarkeder. Det giver en rigtig god smag til retten.

Fladbrødene er bagt med Valsemøllen Dansk Stenformalet Hvedemel, som indeholder 20 % fuldkorn og du vil derfor få lækre fladbrød som indeholder en mindre andel fuldkorn, uden at du “opdager det”.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Hanegal. Hanegals produkter er 100 % økologiske og er fremstillet med respekt for naturen, og med fokus på, at dyrene har haft et godt liv med mulighed for naturlig udfoldelse. Læs mere om Hanegal her.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

Fladbrød 

175 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
0,5 tsk. bagepulver
0,5 tsk. salt
1,5 dl græsk yoghurt
1 spsk. olivenolie

Sumakløg:

2 rødløg, tynde skiver
1 stor håndfuld bredbladet persille, grofthakket
1 håndfuld mynte, grofthakket
2 spsk. sumak
Saft fra 2 citroner
4 spsk. olivenolie
1 tsk. salt

Øvrig topping:

200 g Hanegal Oksespegepølse
4-8 æg (1-2 æg pr. fladbrød)
Ca. 1 dl græsk yoghurt
Ca. 1 dl rød pesto (færdiglavet)
Lidt sesam- eller nigellafrø

Sådan gør du

 

Fladbrød

 

  1. Bland de tørre ingredienser til fladbrødene sammen i en skål.
  2. Tilføj græsk yoghurt og olie, og ælt dejen i hånden eller på røremaskine.
  3. Lad dejen hvile tildækket i ca. 30 minutter.
  4. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, del dejen i 4 stykker og rul dem til tynde cirkler.
  5. Kom fladbrødene på panden i ca. 3 minutter på hver side.

Sumakløg

 

  1. Vend alle ingredienserne sammen i en skål. Gem lidt af krydderurterne som topping til sidst.

Øvrig topping

 

  1. Skær oksespegepølsen i tynde skiver eller små tern, og steg det på panden til det bliver sprødt.
  2. Slå æggene ud i en skål eller direkte på panden og steg spejlæg. Lav 1-2 spejlæg pr. fladbrød, alt efter hvad du foretrækker.
  3. Smør fladbrødene med ca. 1,5 spsk. græsk yoghurt og rød pesto på hver.
  4. Tilføj spejlæg, sprød oksespegepølse, sumakløg, chiliflager, nigella- eller sesamfrø og lidt frisk mynte og/eller persille på toppen.

Et godt tip: Er du vild med fladbrød? Se også denne opskrift på fladbrød med hummus, stegt halloumi og avocado.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.