Sådan gør du
- Opløs gæren i det kolde vand og derefter tilsæt mel og salt.
- Ælt dejen indtil den slipper kanterne på skålen, cirka 10 minutter – brug en røremaskine.
- Lad dejen hæve i 1-2 timer i køleskab, helst natten over, det giver brødet mere smag.
- Hæld ca. 1 dl olivenolie i en dyp bradepande med bagepapir og fyld dejen i. Tag lidt olie på hænderne og tryk dejen ud i kanten.
- Tryk små huller i dejen – dryp ca. ½ dl olivenolie over dejen og strø gourmet salt over, og fordel rosmarin og oliven.
- Lad dejen hæve i 30 minutter ved stuetemperatur.
- Bag dit focaccia i en forvarmet ovn ved 220°C (Varmluft 200°C) på midterste rille i ca. 30 minutter.
- Lad Focacciaen køle af i bradepanden,.
Et godt tip: Vent med at putte salt i til dejen er æltet i mindst 10 min., det gør dejen stram, og dit bageresultat bliver endnu bedre. Du kan få flere gode tips til at mestre dejen til focaccia her i vores bageskole om ‘Få succes med Tipo 00’.