Focaccia

Focaccia er lækkert tilbehør til mange retter. Året rundt. Særligt i suppesæsonen spiser vi brød til, men også til sommerens grillaftener, til suppe, tapas, salater og meget mere.

Du kan bage dit focaccia med hvad du lige har af toppings. Brug oliven, tomat eller hvidløg og lækre krydderurter. Kom det kun på halvdelen af brødet, hvis alle ikke er vilde med det. Prøv også at variere med forskellige oste på focacciabrødet. Det kunne være mozzarella, parmesan, gouda eller en smule blåskimmel.

Se opskrift
focaccia

Køkkentid
40 min.

Ventetid
2-3 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Focaccia: 4 ud af 5 baseret på 51 anmeldelser

Opskrift

1 brød

25 g gær
7 dl vand (koldt)
1 kg Valsemøllen Tipo 00
3 tsk. salt (gourmet salt)

Pynt eksempel:

1½ dl olivenolie, gourmet salt, frisk rosmarin og sorte oliven

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i det kolde vand og derefter tilsæt mel og salt.
  2. Ælt dejen indtil den slipper kanterne på skålen, cirka 10 minutter – brug en røremaskine.
  3. Lad dejen hæve i 1-2 timer i køleskab, helst natten over, det giver brødet mere smag.
  4. Hæld ca. 1 dl olivenolie i en dyp bradepande med bagepapir og fyld dejen i. Tag lidt olie på hænderne og tryk dejen ud i kanten.
  5. Tryk små huller i dejen – dryp ca. ½ dl olivenolie over dejen og strø gourmet salt over, og fordel rosmarin og oliven.
  6. Lad dejen hæve i 30 minutter ved stuetemperatur.
  7. Bag dit focaccia i en forvarmet ovn ved 220°C (Varmluft 200°C) på midterste rille i ca. 30 minutter.
  8. Lad Focacciaen køle af i bradepanden,.

Et godt tip: Vent med at putte salt i til dejen er æltet i mindst 10 min., det gør dejen stram, og dit bageresultat bliver endnu bedre. Du kan få flere gode tips til at mestre dejen til focaccia her i vores bageskole om ‘Få succes med Tipo 00’.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.