Vegansk pærekage

Vegansk pærekage eller pærebrød er en lækker kombination af sød frugt og krydret brød ala sandkage.

Forestil dig duften af denne kage med varme noter af blandt andet vanilje, kanel, ingefær og nelliker. Selvom kagen er vegansk, smager den skønt og syndigt, og har en skøn svampet konsistens. Den er lækker med en kop kaffe eller te om morgenen, til eftermiddagsteen eller til efterårsbrunchen. Husk, at du skal bruge pærer, som er modne, men ikke så modne, at de bliver maste. Vælg en form, hvor dine pærer kan stå oprejst, så du får en flot snit, når du skærer i kagen.

Se opskrift
vegansk pærekage

Køkkentid
15 min.

Ventetid
60 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 brød

Pochedrede pærer:
3 pærer
1 spsk frisk ingefær
Skallen fra 1 citron
3 spsk ahornsirup

Våde ingredienser:
5 dl havremælk
2 tsk æbleeddike
2 dl æblemos
3 dl brun farin
2 spsk kokossirup
1 dl smeltet kokosolie

Tørre ingredienser:
8 dl Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
1 ½ spsk bagepulver
2 tsk kanel
2 tsk stødt ingefær
1 tsk nelliker
1 tsk allehånde
1 tsk kardemomme
1 tsk muskatnød
½ tsk salt
1 tsk vaniljesukker

Glasur:
3 dl flormelis
Appelsinsaft

Sådan gør du

  1. Tænd oven på 190 C.
  2. Skræl pærerne og skær bunden af, så de kan stå oprejst uden at vælte.
  3. Riv ingefæren og kom den i en lille gryde sammen med citronskal og ahornsirup.
  4. Når blandingen bobler tilføjes pærerne og der hældes kogende vand over dem, indtil de er dækket.
  5. Lad dem simre i 7-8 minutter og tag dem derefter op af vandet.
  6. Bland havremælk og æbleeddike i en skål.
  7. Bland de andre våde ingredienser i en anden skål og rør mælkeblandingen i.
  8. Bland i en anden skål alle de tørre ingredienser.
  9. Bland nu de våde og de tørre ingredienser og rør godt sammen.
  10. Kom dejen over i en brødform, som du enten har smurt med plantebaseret smør eller foret med bagepapir.
  11. Placer de tre pærer i formen, så de står op.
  12. Bag i 60 minutter og lad kagen køle helt af, før du fjerner den fra formen.
  13. Bland flormelis og appelsinsaft for at lave glasuren. Hæld den på kagen, når den er helt kold.
+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.