Bageskolen

Bageskolen

Hvad kan jeg bruge Maltmel til?

Med Valsemøllen Maltmel kan du give dit bagværk en mørkere farve og en dyb, ristet smag. Malt er nemlig en vigtig ingrediens, når du vil give dit brød ekstra karakter – uanset om du vil bage rugbrød fra bunden, eller du ønsker at give dine hvedebrød og -boller en flot gylden farve og dyb smag.

Se alle vores opskrifter med maltmel

Fra øl og whisky til brød og boller

Maltmel består af spiret korn, som er tørret, ristet og formalet til mel. Malt bruges særligt i brygningen af øl og whisky, men er også populært i bagværk på grund af den ekstra farve og gode smag, det tilfører. Tørringsprocessen afgør, om maltmelet bliver lyst eller mørkt. Valsemøllen Maltmel er en let, mørkristet maltmel baseret på byg, hvilket gør den velegnet til både helt mørke rugbrød og mere gyldne hvedebrød og -boller.

Bag maltboller

Giver dine brød karakter

Nok er maltmel ikke den meltype, der står i køkkenskabene hos alle – men det er faktisk en skam. Det mørke maltmel gør nemlig en stor forskel for dit resultat. Uanset om du bager rugbrød eller hvedebrød, er Valsemøllen Maltmel med til at give dit bagværk karakter med en mørk farve og dyb, ristet smag. Afhængigt af, hvor meget maltmel du kommer i dejen, kan du bruge maltmelet til at bage alle mørke rugbrød og til hvedebrød og -boller med en varm, gylden farvetone.

 

Få opskriften på kernerugbrød

Sådan bruger du maltmel

Valsemøllen Maltmel tilsættes de tørre ingredienser. Kan anvendes i alt slags bagværk, hvor du gerne vil have en mørkere farve og den dybe maltsmag med en fin kant af bitterhed.

Dosering:
2-5 % af melmængden. Det svarer til 20-50 g (6-16 tsk.) pr. 1 kg mel. Til rugbrød anbefaler vi 3-5 % og 2-3 % til hvedebrød og –boller. 100 g passer til ca. 2-3 rugbrød og ca. 5 hvedebrød afhængig af type/størrelse.

Tip!
Smagen af malt klæder især de grovere brødtyper godt – særligt hvis de også indeholder lidt sødme i form af fx honning.

Hvordan bliver resultatet? Se med her!

Vi har bedt kogemand og hobbybager Thomas Alcayaga fra Madetmere.dk teste Valsemøllen Maltmel i sit eget køkken.

Se her, hvordan det gik – og bliv klogere på, hvad Valsemøllen Maltmel kan gøre for dit hjemmebag.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.